

Sezon 01 / Sezon 02
-
21 stycznia 2021 | 1 godz. 25 min.
S01E01: Zainwestuj w siebie
Jak podnosić swoje kompetencje? W programie m.in.: trening nalewania (spider test, system holenderski, Black Russian), rekomendacje lektur barmańskich oraz domowe infuzje. -
28 stycznia 2021 | 1 godz. 23 min.
S01E02: Kryzys nie musi być straszny
Jak minimalizować negatywne skutki pandemii? Dziś o redukcji kosztów, przetwarzaniu produktów i budowaniu relacji biznesowych. -
4 lutego 2021 | 1 godz. 45 min
S01E03: Hospitality: kwintesencja cz. 1 / Sztuka garnishu cz. 1
Czym hospitality różni się od serwisu – odpowiada Patryk Le Nart. Emil Oponowicz udowadnia zaś, jak ważny jest garnish w naszych koktajlach. -
11 lutego 2021 | 1 godz. 22 min
S01E04: Tajniki lodu
Jak kreatywnie wykorzystać lód? W dzisiejszym odcinku Damian Mielniczek zdradza przepisy na koktajle molekularne z użyciem ciekłego azotu, kul lodowych oraz bryły lodowej. -
18 lutego 2021 | 1 godz. 41 min.
S01E05: Hospitality: kwintesencja cz. 2 / Sztuka garnishu cz. 2
Dziś jeszcze więcej ciekawostek o hospitality, od Patryka L Narta i kolejne garnirowane kompozycje od Emila Oponowicza. -
25 lutego 2021 | 1 godz. 6 min.
S01E06: Pracuj w dobrym stylu
Jak zamienić serwis w styl? Ada Nadolska i Karol Wojdyła opowiadają o błędach przy budowie stacji, organizacji miejsca pracy i technikach working flair. Nie obędzie się bez show! -
4 marca 2021 | 1 godz. 32 min.
S01E07: Nośniki smaku
Czym jest smak? Jak smakuje w koktajlu umami a jak tłuszcz czy kwasowość? Po co nam gorycz? Dlaczego lubimy słodkie? Zapraszamy w podróż po świecie zmysłów razem z Martyną Bluat. -
11 marca 2021 | 1 godz. 25 min.
S01E08: Koncept. Jak zbudować swój koktajl?
Michał Kopik, piwowar i sensoryk, podpowiada, od czego zacząć komponowanie złożonych receptur oraz jak może w tym pomóc trening zmysłów. -
18 marca 2021 | 1 godz. 40 min.
S01E09: Wszystko, czego nie wiecie o whisky
Adam Frankowskim o tym, jak zmienia się rola single maltów, jak znaleźć swój ulubiony trunek oraz z czym łączyć whisky... w kuchni. -
25 marca 2021 | 1 godz. 34 min.
S01E10: Wróć za bar z nową kartą
Menu istotnie wspiera sprzedaż. Razem z Eweliną Figiel zdradzamy, co powinna zawierać karta koktajlowa, jak wykorzystać ją do zwiększania zysków oraz jak liczyć bar cost. -
1 kwietnia 2021 | 1 godz. 19 min.
S01E11: Sztuka barowej prezentacji
Czy wiesz, co stoi za sukcesem w konkursach barmańskich oraz jakim językiem (werbalnym i niewerbalnym) rozmawiać z gośćmi, aby... zamawiali i wracali? -
8 kwietnia 2021 | 55 min
S01E12: Gościnność 2.0
Jak pandemia zmieniła oczekiwania gości i jak dostosować serwis i lokal gastronomiczny do nowych wymogów sanitarnych? Odpowiada Patryk Le Nart. -
15 kwietnia 2021 | 1 godz. 20 min.
S01E13: Jak komunikować się z naszymi gośćmi?
Co jest najważniejsze w hospitality? Patryk Le Nart opowiada, jak budować krótkotrwałe i długotrwałe relacje z gośćmi. -
22 kwietnia 2021 | 1 godz. 32 min.
S01E14: Barowy craft. Zrób to sam!
Wykorzystaj sezonowe produkty! Dowiedz się wszystkiego o procesie fermentacji, wykorzystaniu kwasu chlebowego, octu, tepache i piwa imbirowego. Dziś za barem Kaj Gara! -
29 kwietnia 2021 | 1 godz. 39 min.
S01E15: Warsztaty cocktailowe z Finlandia Botanical
Dawid Panda Pytkowski serwuje orzeźwiające koktajle na lato i wiosnę z wykorzystaniem lokalnych, sezonowych składników. -
29 kwietnia 2021 | 1 godz. 36 min.
S01E16: Gastronomia w 2021: nowe otwarcie
Czas na finałowy odcinek! Jak przygotować się do otwarcia baru po lockdownie i jakie koktajlowe trendy czekają nas w 2022 roku? Sprawdźcie! -
19 maja 2022 | 58 min.
S02E01: Klasyka cocktailowa - Bloody Mary, Red Snapper, De La Louisiane
Adam Grądziel pokaże, jak czerpać inspirację z classic cocktails. Opowiemy też o technikach mieszania: rollingu, stirowaniu i throwingu. -
26 maja 2022 | 55 min.
S02E02: Klasyka cocktailowa - The Avenue, Swizzle
Dziś o tym, jak rodzaj shakera wpływa na efekt finalny koktajlu. Odkurzymy także zapomnianą technikę mieszania, jaką jest swizzlowanie. -
2 czerwca 2022 | 44 min
S02E03: Cocktaile no i low ABV. Cz. I
Martyna Blaut podpowie, jak tworzyć bezalkoholowe i niskoalkoholowe kompozycje pełne smaku i balansu. -
9 czerwca 2022 | 47 min.
S02E04: Cocktaile no i low ABV. Cz. II
Razem z Martyną Blaut zajmiemy się liczeniem zawartości alkoholu oraz tym, jak wyceniać mocktaile w naszym menu. -
16 czerwca 2022 | 50 min
S02E05: Rozwój za barem - co znaczy dla barmana, a co dla managera?
O rozwoju w pracy za barem z perspektywy barmana i managera lokalu porozmawiamy z Tomaszem Orczykiem. -
23 czerwca 2022 | 50 min.
S02E06: Karta menu jako jako narzędzie rozwoju i motywacji zespołu
Jak podejść do tworzenia karty? Jak wykorzystać proces tworzenia menu do rozwoju zespołu? Co znaczy dobre menu? Odpowiedzi w programie! -
30 czerwca 2022 | 40 min.
S02E07: Garnish - izomalty, pianki... i?
Instagramowe koktajle to w dużym stopniu zasługa garnishu. Jakie sposoby ma to Ewa Nowicka? -
7 lipca 2022 | 47 min.
S02E08: Garnish - od sztuki, po ekonomię
Ewa Nowicka zaprezentuje, jak podejść do sztuki garnishu nie tylko od strony wizualnej, ale i aromatycznosmakowej czy ekonomicznej.

My jesteśmy pewni swojego wieku, a ty?
Master Craft Academy przypomina: pij odpowiedzialnie.
Odwiedź pijodpowiedzialnie.pl lub ourthinkingaboutdrinking.com.
Polityka Prywatności | Warunki korzystania z serwisu | Polityka Cookies | Nutrition
Brown-Forman Beverages, Louisville KY. ©2024 Brown-Forman Beverages. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie pozostałe znaki towarowe i nazwy handlowe są własnością ich właścicieli. Materiał przeznaczony dla osób pełnoletnich, nie przekazuj go osobom w wieku poniżej 18 lat.
Master Craft Academy przypomina: pij odpowiedzialnie.
Odwiedź pijodpowiedzialnie.pl lub ourthinkingaboutdrinking.com.
Polityka Prywatności | Warunki korzystania z serwisu | Polityka Cookies | Nutrition
Brown-Forman Beverages, Louisville KY. ©2024 Brown-Forman Beverages. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie pozostałe znaki towarowe i nazwy handlowe są własnością ich właścicieli. Materiał przeznaczony dla osób pełnoletnich, nie przekazuj go osobom w wieku poniżej 18 lat.