Paweł Rodaszyński
Trener Master Craft Academy, właściciel El Koktel
Z barmaństwem związany od 2007 roku. Miłośnik klasycznych cocktaili, jedzenia i wina. Uczestnik i laureat licznych konkursów barmańskich. Doświadczenie zdobywał w kraju i za granicą. Jako pierwszy barman w Polsce osiągnął podwójne zwycięstwo w konkursach barowych w jednym roku. Od 2014 roku prowadzi El Koktel.
Lokal wielokrotnie doceniono przez branżę: w 2015 roku zdobył tytuł Baru Roku w kategorii Najlepszy Bar Koktajlowy w Polsce, w 2016 roku magazyn Brief umieścił El Koktel w rankingu 50 najbardziej kreatywnych biznesów, w 2021 roku bar wyróżniono na międzynarodowej liście 50 Best Discovery. Aktualnie Paweł poza prowadzeniem El Koktel zajmuje się organizacją szkoleń.
Maciej Szymański
Trener Master Craft Academy, Head of Training w Food Town w Fabryce Norblina
Konsultant, trener, specjalista w dziedzinie working flair. Swoją karierę za barem rozpoczął w 2006 roku. Pracował w topowych warszawskich lokalach, był m.in współtwórcą 6 cocktails. Doświadczenie oraz inspiracje zdobywał również za granicą. Na swoim koncie posiada szereg wygranych konkursów, reprezentował Polskę na arenie międzynarodowej.
W 2011 roku ustanowił rekord w podbijaniu butelki na przedramieniu, czym zagwarantował sobie wpis do Księgi rekordów Guinessa. Obecnie jest trenerem grupy ponad 50 barmanów w warszawskim kompleksie Food Hall w Fabryce Norblina. Rozwijanie innych daje mu najwięcej zawodowej satysfakcji. Amator kuchni meksykańskiej i jej narodowego skarbu – tequili.
Emil Oponowicz
Trener Master Craft Academy, właściciel Wody Ognistej
Wykwalifikowany barman z ponad 17-letnim doświadczeniem. Pochodzi z Lublina, gdzie stawiał swoje pierwsze kroki za barem. By szlifować barowe umiejętności przeprowadził się do Warszawy, następnie do Londynu. Na stałe jednak związał się z Warszawą, współtworząc cocktail bar Woda Ognista, którego współwłaścicielem i bar managerem jest już od 7 lat. Miejsce to wpisało się w cocktailową mapę stolicy i Polski, budując przez lata gastronomiczną kulturę.
Uczestnik licznych szkoleń branżowych i finalista konkursów barmańskich. Od samego początku programu Master Craft Academy występuje w roli trenera i wykładowcy. Przy tworzeniu swoich kompozycji uwielbia czerpać inspiracje z kuchni i technik kulinarnych, starając się nie zapominać o klasyce. Obszarem, który nieustannie zgłębia, jest gastronomiczna sensoryka.
Emil Oponowicz
Trener Master Craft Academy, właściciel Wody Ognistej
Wykwalifikowany barman z ponad 17-letnim doświadczeniem. Pochodzi z Lublina, gdzie stawiał swoje pierwsze kroki za barem. By szlifować barowe umiejętności przeprowadził się do Warszawy, następnie do Londynu. Na stałe jednak związał się z Warszawą, współtworząc cocktail bar Woda Ognista, którego współwłaścicielem i bar managerem jest już od 7 lat. Miejsce to wpisało się w cocktailową mapę stolicy i Polski, budując przez lata gastronomiczną kulturę.
Uczestnik licznych szkoleń branżowych i finalista konkursów barmańskich. Od samego początku programu Master Craft Academy występuje w roli trenera i wykładowcy. Przy tworzeniu swoich kompozycji uwielbia czerpać inspiracje z kuchni i technik kulinarnych, starając się nie zapominać o klasyce. Obszarem, który nieustannie zgłębia, jest gastronomiczna sensoryka.
Martyna Blaut
Trenerka Master Craft Academy, szkoleniowiec
Ślązaczka z krwi i kości, perfekcjonistka i artystyczna dusza w jednym! Od blisko 10 lat związana z barowym światem. Praca w gastronomii stała się jej pasją i sposobem na życie, dzięki niesamowitym ludziom, których spotkała na swojej drodze.
Najważniejsze doświadczenia zbierała w gdańskim Eliksirze, a także w Warszawie jako szefowa baru Wuwu, Ostatnio zasilała szeregi teamu El Koktel. Obecnie realizuje się w roli szkoleniowca. Doskonale diagnozuje codzienne wyzwania barowej pracy i jednemu z nich stawi czoła podczas tegorocznej edycji programu.
Patryk Le Nart
Dyrektor i założyciel Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów
Dyrektor i założyciel Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów, właściciel portalu MojBar.pl. Wykształcenie zdobywał w USA, w najlepszych lokalach Nowego Jorku. Sędzia techniczny zawodów w stylu klasycznym i flair. Autor, konsultant i bohater licznych publikacji prasowych, audycji radiowych czy telewizyjnych.
Także internetowych! Patryk od lat prowadzi jeden z najpopularniejszych kanałów cocktailowych na YouTube. Miłośnik barmaństwa na najwyższym poziomie, znawca wykwintnych alkoholi i właściciel największej w Polsce ich kolekcji. Hospitality to jego drugie imię.
Karol Onyszko
Brand Ambassador Super Premium Brands Brown-Forman Polska
Swoje kompetencje rozwijał w najbardziej luksusowych pięciogwiazdkowych hotelach w Polsce. Wysoki standard serwisu to jego znak rozpoznawczy. Przyczynił się m.in. do otwarcia legendarnego Long BaruHotelu Raffles Europejski Warsaw.
Pasja do piłki nożnej pozwoliła mu z kolei współtworzyć otwarcie Koktajl Baru na World Cup Qatar 2022 w jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Katarze. Na Expo 2020 w Dubaju współpracował z topowymi szefami kuchni, z którymi opracowywał pairing podczas wydarzeń kulinarnych Chef’s Table. Miłośnik whisky, dobrego ginu i wyleżakowanego rumu.
Adam Frankowski
Brand Ambassador Super Premium Brands Brown-Forman Polska
Brand Ambassador marek Brown-Forman, odpowiedzialny na polskim rynku za portfolio szkockiej whisky: Benriach, Glenglassaugh, GlenDronach, whiskey amerykańskiej: Jack Daniel’s, Woodford Reserve, wenezuelskiego rumu Botucal oraz kategorii ginów ultra premium reprezentowanej przez marki Fords Gin i Gin Mare.
Na co dzień prowadzi wykłady, szkolenia i warsztaty poświęcone bogatej ofercie alkoholi Brown-Forman, podczas których dzieli się najlepszymi praktykami degustacyjnymi. Czas wolny wykorzystuje z kolei na smakowanie życia, oddając się swoim licznym hobby. Jest zapalonym kibicem, uprawia hiking, ma za sobą pierwsze zmagania triathlonowe.