Z barmaństwem związany od 2007 roku. Doświadczenie zdobywał w kraju i za granicą. W 2014 roku współzałożył prowadzony do dziś bar El Koktel. Lokal pół roku po otwarciu otrzymał wyróżnienie Bar Roku 2015 w kategorii Najlepszy Bar Koktajlowy w Polsce. Niedługo później, w 2016 roku, magazyn Brief umieścił El Koktel w rankingu 50 najbardziej kreatywnych biznesów. W 2021 roku bar został wyróżniony na międzynarodowej liście 50 Best Discovery.

Wielokrotny zwycięzca krajowych i międzynarodowych konkursów barmańskich. Jako pierwszy barman w Polsce osiągnął podwójne zwycięstwo w konkursach barowych w jednym roku. Pracę w El Koktel łączy z prowadzeniem szkoleń. W wolnym czasie oddaje się literaturze faktu. Miłośnik jedzenia i wina. Gdyby miał więcej czasu, trenowałby do triathlonu i częściej palił cygara.

Konsultant, trener, specjalista w dziedzinie working flair. Swoją karierę za barem rozpoczął w 2006 roku. Pracował w topowych warszawskich lokalach, był współtwórcą kultowego cocktail baru 6 cocktails. Na swoim koncie posiada szereg wygranych konkursów, wielokrotnie reprezentował Polskę na arenie międzynarodowej. Jest jedynym barmanem w kraju, który może pochwalić się wpisem do Księgi rekordów

Guinessa – ustanowił rekord w podbijaniu butelki na przedramieniu. Doświadczenie oraz inspiracje zdobywał również za granicą, m.in. w Niemczech, Anglii, Szwecji, Grecji, Stanach Zjednoczonych i Egipcie. Od ponad 10 lat zajmuje się dzieleniem swoją pasją, przeprowadzając szkolenia w branży barowej. Amator kuchni meksykańskiej i jej narodowego skarbu – tequili.

Wykwalifikowany barman z ponad 13-letnim doświadczeniem. Pochodzi z Lublina, gdzie stawiał swoje pierwsze kroki za barem. Później pracował za granicą, między innymi w The Hide Bar w Londynie, by na stałe związać się ze stolicą, współtworząc tu z przyjaciółmi cocktail bar Woda Ognista, który odgrywa do dziś niepoślednią rolę w budowaniu kultury koktajlowej i przywróceniu złotej ery koktajli w Polsce.

Uczestnik licznych szkoleń branżowych i finalista wielu konkursów barmańskich, tych krajowych i zagranicznych – dziś występuję w roli trenera i wykładowy Master Craft Academy. W tworzeniu swoich kompozycji uwielbia czerpać inspiracje z kuchni i kulinarnych technik, starając się nie zapominać o koktajlowej klasyce. Obszarem, który pasjonuje go najbardziej w ostatnim czasie jest gastronomiczna sensoryka.

mastercraft

My jesteśmy pewni swojego wieku, a ty?

Master Craft Academy przypomina: pij odpowiedzialnie.
Odwiedź pijodpowiedzialnie.pl lub ourthinkingaboutdrinking.com.

 

Polityka Prywatności | Warunki korzystania z serwisu | Polityka Cookies | Nutrition

 

Brown-Forman Beverages, Louisville KY. ©2022 Brown-Forman Beverages. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszystkie pozostałe znaki towarowe i nazwy handlowe są własnością ich właścicieli. Materiał przeznaczony dla osób pełnoletnich, nie przekazuj go osobom w wieku poniżej 18 lat.